Stage: Programmering & Events

Onze missie is om in steden de transitie van auto naar fiets realiseren en de positieve impact te laten zien die de fiets op steden kan hebben. Om deze missie te behalen programmeren en organiseren we verschillende evenementen, in Amsterdam en ver daarbuiten. Onze evenementen brengen individuen en organisaties vanuit verschillende disciplines samen, om nieuwe oplossingen te delen en te creëren, voor de duurzame ontwikkeling van onze steden. Daarnaast zijn we zelf regelmatig te gast bij (internationale) events en conferenties, waar we onze inzichten delen, over hoe we de positieve vooruitgang van onze steden kunnen versnellen d.m.v. de fiets.

Omdat we ons programma in 2019 flink gaan uitbreiden, zijn we opzoek naar een stagiair(e) om ons team te versterken. Hij/zij gaat ons helpen om programma’s te creëren, ontwikkelen en vorm te geven en biedt ondersteuning bij de productie en oplevering van deze evenementen. Hij/zij is proactief en signaleert kansen die nieuwe mogelijkheden bieden voor BYCS in binnen en buitenland.

Afhankelijk van jouw achtergrond zul je gaan werken aan:

 • Strategische ondersteuning bieden aan de programmering
 • Meedenken over programma concepten en planning
 • Inhoudelijke research plegen.
 • Sprekers benaderen en boeken
 • Producties opzetten en uitvoeren

Jij krijgt tijdens deze stage de kans om jezelf te ontplooien binnen een groeiend, innovatief en internationale start-up en je wordt onderdeel van een gepassioneerd team dat keihard werkt aan het tackelen van uitdagingen, voor steden overal ter wereld.

Bij BYCS zijn stagiaires volledig onderdeel van het team. Wij doen er alles aan om stagiair(e)s te helpen bij hun ontwikkeling, maar willen ook graag van hen leren. Sommige van onze stagiair(e)s blijven dan ook na hun stage bij ons werken.

Deze stage is bedoeld voor HBO of WO studenten die toe zijn aan hun stageperiode. Het is vereist dat je vloeiend Nederlands en schrijft, maar ook goed kunt communiceren in het Engels.

De ideale kandidaat:

 • Is breed geïnteresseerd in verschillende onderwerpen zoals: fietsen, duurzaamheid, stedelijke ontwikkeling, gezondheid en design.
 • Is op de hoogte van (en nieuwsgierig naar) actualiteiten rondom stedelijke vraagstukken.
 • Is gemakkelijk in de omgang en mensen binnen en buiten de organisatie.
 • Kan zich vastbijten in bepaalde thema’s, maar ook makkelijk schakelen tussen verschillende werkzaamheden.
 • Kan goed zelfstandig werken is proactief in het nemen van eigen initiatieven.
 • Kan creatief denken en nieuwe kansen signaleren voor BYCS.
 • Maar het aller, aller belangrijkste… heeft een passie voor de missie van BYCS

Waarom BYCS?

Je krijgt de kans om in een dynamisch en inspirerend team te werken aan verschillende projecten en programma’s die een merkbare impact hebben op de ontwikkeling van steden overal ter wereld. Jij krijgt de ruimte en invloed om je eigen stempel te drukken op het werk van BYCS, maar krijgt ook de juiste ondersteuning om jezelf professioneel te ontwikkelen. Je krijgt automatisch de BYCS cultuur mee die sterk wordt gedreven door onze waarden. Hierbij hoort: veel leermogelijkheden, een dynamisch netwerk en een sociale werkomgeving. Als jij een positieve impact wil maken op deze wereld, en de rol van fietsen hierin begrijpt, dan willen wij vandaag nog van je horen.

Geen exacte match? Geen punt. Als je gemotiveerd bent, snel leert en graag een impact will maken, dan willen we alsnog van je horen!

Stuur je sollicitatiebrief en CV naar folkert@bycs.org

Over BYCS
BYCS is een Amsterdamse sociale onderneming die gedreven wordt door de overtuiging dat fietsen steden kan transformeren en dat steden de wereld kunnen transformeren. Wij werken op internationaal niveau met ondernemingen, overheden en non-profitorganisaties om baanbrekende ideeën en oplossingen rondom fietsen te initiëren en op te schalen.